İş Alımlarında Sosyal Medyanın Etkisi

İş başvurusu yapan kişilerin geçmişlerine dönük olan araştırmalar ve aramalar insan kaynakları yöneticileri tarafından artık sosyal medya üzerinden de yapılıyor. Yetkili kişiler iletişim mecralarında adayların alışkanlıklarına, arkadaş çevrelerine ve yaptıkları diyaloglara bakarak onlar hakkında büyük bir fikir sahibi oluyorlar. Bu tür amaçlara yönelik hizmet veren internet şirketleri de giderek yaygınlaşmaya başlıyor.
 
Şirketler sayesinde, iş başvurusu yapan kişilerin internet üzerinde yaptıkları geçmiş paylaşımları detaylı bir şekilde incelendikten sonra kurumsal olarak müşterilerine sunuluyor. 
 
Sosyal Medya Araştırması Yapan Şirketler Çoğalıyor
 
Sosyal medyanın artık ilk popüler olduğu yıllardaki gibi sadece eğlence odaklı olarak kullanılmasının sona ermesi bu tür işlemlerin daha büyük önem kazanmasına yol açıyor. Kullanıcılar sosyal medya hesapları üzerinden kişiliklerini yansıtmaya, gündemdeki olayları yorumlamaya ve diyaloglarını daha fazla kurmaya başladıkları için kendileri hakkında ufak ipuçları da vermiş oluyorlar.
 
Twitter, Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi köklü sosyal ağları kullanan kişilerin bu sebeplerden dolayı bu platformlardaki paylaşımlara artık eskisinden daha büyük özen göstermeleri gerekebiliyor. 
 
Yetkililer bu tür platformlarda kişileri araştırarak uyuşturucu, cinsel taciz, alkol tüketimi ve arkadaş çevreleri ile aralarındaki iletişimin ne yönde olduğunu kolay bir şekilde anlayabiliyorlar. Bu tür amaçlara yönelik hizmet veren şirketler ise geçmiş dönemlerde yapılan ve sonradan silinen paylaşımları bile ortaya çıkartabiliyorlar. İnsan kaynakları ile koordine bir şekilde çalışan şirketler sayesinde artık adayların tüm özellikleri sosyal medya sayesinde daha detaylı bir şekilde ortaya çıkabiliyor.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun